Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Pesti TV ,,riportere”, Vésey Kovács László a Dunakeszin tartott utcafórumon szegezte Jakab Péternek, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének azt az égetően fontos és informatív kérdést, hogy hány százalékig tartja magát zsidónak?

Az esetről az ellenzéki politikus szombaton Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amihez kommentben hozzáfűzte, hogy

,,ez akkor az echo tv-nek sem fért már bele és levette őket a képernyőről. A pesti srácok viszont nyíltan közösséget vállal ilyen magukat “riporternek” nevező emberekkel”.

Utalva 2019-re, amikor is Vésey egy korábbi műsorban Jakab nevével viccelődött. A párt elnökét a két vendég, Megadja Gábor és Ambrózy Áron több alkalommal is Jákobnak nevezte, miután a politikus korábban elárulta, hogy dédapja Auschwitzban vesztette életét.

A felvételen Vésey a szembesítést követően azzal védekezik, hogy nem volt szó semmilyen antiszemitizmusról és csupán mérsékelten találta viccesnek ezt a fajta szóviccet, de ha Jakab már felhozta a témát, akkor gondolta jó ötlet lesz feltenni az ominózus kérdését, hiszen egy ,,jó újságíró” nem finomkodik.

A Pesti Srácok főszereksztőjét, Huth Gergelyt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken tüntette ki a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá