Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Augusztusban nyílt meg a Rage Room Szeged. Ez a fajta stresszlevezető szolgálatás mindössze a harmadik az országban. A berendezési tárgyak szétverésével levehezhető a stressz, az összetört berendezések pedig szelektív tárolókba, illetve lerakóhelyekre kerülnek. Németh Csabával, az egyik tulajdonossal készítettünk interjút.

Mi is pontosan ez a rage room, mit kell csinálni?

A rage room egy ún. stresszlevezető szoba, ahol kidühöngheted magad, kiadhatod magadból a feszültséget úgy, hogy mindezt biztonságos körülmények között teheted meg és nem jár büntetőjogi következményekkel, csak jótékony hatással. Amerikában már több munkahely is bevezette ezt a módszert, és létrehoztak olyan helyiségeket, ahol a dolgozói levezethetik a munkahelyi stresszt.

A lényege, hogy különböző eszközökkel verhetnek szét bizonyos tárgyakat és ezáltal levezetik a feszültséget.

Az országban nincs sok ilyen helyiség. Honnan jött az ötlet, hogy indítsatok egy ilyet?

Tudomásom szerint az országban mi vagyunk a harmadikak. És pont innen jött az ötlet, hogy végre valami olyat tudunk csinálni, ami nincs sok az országban, valami újdonságot tudunk nyújtani az embereknek. A mi országunkban is sok a stresszel és feszültséggel teli ember, ennek okai szerteágazóak lehetnek, a munkahelyi stressztől, a magánéleti problémákig, amiket nem tudnak az emberek megoldani, levezetni. Erre nyújtunk mi egyfajta megoldást, terápiát. Hozzánk eljönnek és sokkal nyugodtabban távoznak. Azt nem mondjuk, hogy a probléma ezáltal megoldódik, de az általa felgyülemlett feszültség nagy része távozik. Ha már ezzel segítettünk, akkor elértük a célunkat.

Hogyan szerzitek be a törni-zúzni való berendezéseket?

A berendezések beszerzése nem olyan nehéz, nagyon sok ismerősnél, vagy akár vadidegennél is fekszik otthon elfekvőben olyan tárgy, háztartási dolog, ami kidobásra vár. Ezekhez ismerettség útján, vagy hirdetés útján hozzá lehet jutni. Sok olyan internetes oldal van, ahol ezeket hirdetik.

Néhányan kritikaként fogalmazták meg, hogy szemét keletkezik ezáltal. Hova kerül a hulladék?

A kritikákra csak annyit reagálnék, hogy ezek a tárgyak egyébként is szemétre kerülnének. Jó esetben. Rosszabb esetben valamelyik erdőben vagy árok partján landolnának. Mi legalább összeszedjük őket és miután ,,terápiás” célra fel lettek használva, utána mi biztosan a megfelelő helyre rakjuk őket. Ugyanis elhelyezzük őket szelektív hulladéktároló edényekbe, ill. hulladék lerakó helyekre szállítjuk. Semmilyen módon nem szennyezzük velük a környezetünket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá