Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról beszámoltunk, a Continental makói gyárában a különböző üzemegységekben dolgozó kollégáknak írásos engedélyt kell benyújtaniuk munkaidőben kezdeményezett beszélgetéshez. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség tagszervezete, a Makói Gumiipari Szakszervezet az online térbe helyezné át ezt a párbeszédet, hogy ily módon kérje ki a munkavállalók véleményét a munkahelyi viszonyokról – számolt be róla a Mérce.

A szakszervezet honlapján közzétett konzultációban olyan kérdésekre keresik a választ, minthogy zavarná-e a munkavállalókat a juttatások elvétele, vagy hogy biztonságosnak tartják-e a munkahelyüket, tartanak-e esetleg a munkahelyi balesetektől.

Utóbbi kérdés azért különösen aktuális, mert mint a szakszervezet legutóbbi közleményéből kiderül, két baleset is történt az elmúlt időszakban a makói Continentalban: egy súlyos csonkolásos baleset, melyben a munkavállaló elvesztette kezét, illetve a napokban egy dolgozó leesett egy 10 méter magas csarnok tetejéről.

A szakszervezet szeretné véghez vinni a konzultációt, mert amint honlapjukon írja a GSZSZ elnöke, Radics Gábor, „ezt természetesen nem hagyjuk annyiban, nem szabad megakadnia a munkavállalókkal való kapcsolattartásnak, amely eddig is alapja volt a Makói Gumiipari Szakszervezet működési mechanizmusának”.

A cégnél eközben folynak a tárgyalások a kollektív szerződésről. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá