Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés csütörtöki döntése alapján 2021 és 2027 között Makó 10 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénzt kap. A megyeszékhely Szeged 8,5 milliárdot, a 40 ezres Hódmezővásárhely 6 milliárdot, a 27 ezres Szentes 5 milliárdot.

A Csongrád-Csanád megyei Területi Operatív Program Plusz összes kerete 85,8 milliárd forint. Ezt osztották el rendkívül aránytalanul. Az előterjesztésben azért hozzáteszik: „Amennyiben további források nyílhatnak meg a megye számára a TOP Plusz forrásból, a két megyei jogú város forrásai felülvizsgálatra kerülnek”.

Hódmezővásárhely: ,,Morzsákat akarnak juttatni a másodrendű állampolgárokká lefokozott ellenzéki vezetésű települések lakóinak”

Szabó János, Hódmezővásárhely alpolgármestere úgy értékelt, a döntés ,,szakmaiatlan, méltánytalan, elfogadhatatlan.” Szerinte a helyzet kísértetiesen hasonlít az elmúlt év végén, a kormány által osztott települési támogatásokra, amikor minden megyei jogú város 1,4 milliárd Ft támogatást kapott, kivéve az ellenzéki vezetésűeket.

Szabó úgy véli, ,,morzsákat akarnak juttatni a másodrendű állampolgárokká lefokozott ellenzéki vezetésű települések lakóinak, mely lépéssel azt kapják a helyi kormánypárti lakosok jutalmul, amit az ellenzéki érzelműek büntetésül: autoriter, akarnok, bosszúálló döntéseket, melyek alkalmával újra bebizonyosodik, hogy semmi, még az ember sem számít a nyers hatalmi érdekeken kívül.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá