Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A források elosztása során azt vették figyelembe, milyen fejlesztések megvalósítására van szükség. Makón például egy jelentős belvízelvezetési beruházás, Mórahalmon pedig a Homokhátság vízpótlása miatt van szükség nagyobb keretösszegre – derül ki Gémes László, a megyei közgyűlés elnökének Szeged TV-nek adott interjújából.

A beszélgetés előzménye az volt, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés múlt heti döntése alapján 2021 és 2027 között Makó 10 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénzt kap. A megyeszékhely Szeged 8,5 milliárdot, a 40 ezres Hódmezővásárhely 6 milliárdot, a 27 ezres Szentes 5 milliárdot.

Gémes László azt hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlésnek is fontosak a megyei jogú városok, ők ráadásként is kapnak forrást. Például Szegedre még további 17,5 milliárd uniós támogatás érkezik, amit nem a megyei önkormányzat oszt szét.

A megyei közgyűlés elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a források euróban érkeznek, de az önkormányzatok már forintban kapják meg őket. Az elmúlt években a forint sajnos folyamatosan gyengült, ennek következtében pedig árfolyamnyereség keletkezett, amiből az önkormányzatok igényelhettek kiegészítő támogatást is.

Gémes László tagadta, hogy a megye más települései esetében politikai alapon osztották volna ki a támogatásokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá