Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A képviselő-testület feloszlatását már tavaly nyáron megszavazta a többség, azonban amíg veszélyhelyzet van, nem lehetnek választások. Ezt tegnap 2022. január elsejéig meghosszabította a parlament.

Eredetileg 2020. november 8-án lett volna az időközi választás Csanádpalotán, azóta viszont folyamatosan veszélyhelyzet van a járvány miatt, így valamennyi időközi választás elmarad és új választás sem tűzhető ki. Emlékezetes: azért kellett új választást kiírni, mert 9 hónappal a 2019-es önkormányzati választást követően a hat képviselőből négyen megszavazták a feloszlatást. Érdekesség, a négy képviselő azt ígérte, ha feloszlik a testület, akár vissza is vonulnak a közélettől, ennek ellenére nyilvántartásba vette őket a Helyi Választási Bizottság, azaz akkori döntésük szerint mégsem vonultak vissza.

Hétfőn Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára az Országgyűlésben elmondta: elengedhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása, mert csak így biztosítható a hatékony és gyors döntéshozatal ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségekre rugalmasan lehessen válaszokat adni a negyedik hullámban is.

A törvényben rögzítették, hogy a kormány a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti, mint 2022. január 1.

Dr. Debreczeni István, Csanádpalota polgármestere a Makói Csípősnek múlt héten elmondta: az önkormányzat az itt élő lakosoknak, vállalkozóknak hathatós segítséget ad a pandémia idején. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá