Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2019. április 29-én, Újszeged egyik forgalmas kereszteződésébe nagy sebességgel, és tilos jelzés ellenére behajtva összeütközött egy autóval, majd nekicsapódott egy biciklisnek. A kerékpáros életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott reggel fél 7-kor közlekedett a belváros felé. Az útelágazástól kb. 120 méterre még legfeljebb 55 km/h sebességgel hajtott, amikor a forgalmi lámpa piros jelzésre váltott. A nő azonban nem állt meg, hanem gyorsított. A kereszteződésbe 85 km/h-s sebességgel úgy száguldott be, hogy addigra az útvonalára merőleges sávokon már megindult a forgalom. A védett útvonalon neki balról, szabályosan közlekedő jármű sofőrjének reális esélye sem lett volna elkerülni a balesetet, így utasával együtt belehajtott a nő kocsijának hátuljába. A vádlott autója az ütközés, valamint annak nagy sebessége folytán megperdült, tovább sodródott, az oldalával nekiütközött egy kerékpárúton szabályosan haladó biciklisnek, végül a kereszteződés túloldalán, egy villanyoszlopról visszacsapódva állt meg.

Az ütközés következtében a kerékpáron ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétlen jármű sofőrje és utasa könnyű sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek.

A vádlott a közlekedése során megszegte azon a KRESZ szabályokat, miszerint a jelzőlámpa piros fényjelzése estén továbbhaladni tilos, és az útkereszteződés előtt meg kell állni, illetve lakott területen 50 km/h-s sebességnél nem szabad többel hajtani. Szabályszegései következtében szándékosan és közvetlenül veszélyeztette a közlekedésben részt vevő sértettek életét, illetve nekik a fenti sérüléseket okozta.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat, mely bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott beismerése esetére az ügyészség 7 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés valamint 8 év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá