101-en vannak hatósági karanténban Makón és 16 helyszíni bírságot osztottak ki

A jelenleg érvényben lévő korlátozások ellenére városunkban nagyon intenzíven van jelen a járvány harmadik hulláma – derült ki Farkas Éva Erzsébet csütörtöki tájékoztatójából.

A polgármester által elmondott legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Nő a kórházi betegek száma a makói kórházban. Városunkban nagyon intenzíven van jelen a járvány hulláma.
  • 10-30% az igény a gyermekfelügyeletre a városban.
  • Több kérés érkezett, hogy a szájmaszk használata változzon Makó közterületein, de az országos rendelet felülírja a helyi rendeleteket. Így kerékpáron is kötelező és játszótéren is. Kivétel a Maros-part és a lombkorona sétány, minden más lakott részen kötelező.
  • Várják az enyhítés lehetőségét, erről jövő hét szerdán dönt a kormány.
  • Ott hordjuk az önkormányzat által adott FFP2-es maszkot, ahol viszonylag rövid ideig tartózkodunk. Nyolc visszajelzést kaptak, hogy nem került a postaládákba ez a csomag.
  • Plusz oltópontot nem kellett megnyitni Makón. Jövő hét szerdáig megkapták az orvosok az adatbázist, hogy ki kell beoltani. A rendvédelmi dolgozók 50%-a kérte az oltást a városban.
  • A kijárási korlátozás megszegése miatti szankciók száma nőtt, 16 helyszíni bírságot osztottak ki múlt héten, A maszkhasználat miatt 1 esetben alkalmaztak helyszíni bírságot.
  • 101 fő van hatósági házi karanténban Makón.
  • Három házi gondozó betegedett meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »