Munkafüzettel a bűnözés és a balesetek ellen

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Folytatja nagyszabású prevenciós programját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az idei tanévben munkafüzetekkel és plakátokkal keresik meg az iskolákat, hangzott el ma délelőtt a Szikszai György Református Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón.

08613508 97236971

 

Már hét pilléren nyugszik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési programja – árulta el Dr. Lukács János, a megyei főkapitányság vezetője. A korábbi években a Szegedi Tudomány Egyetemen a leendő tanárok kaptak drogprevenciós ismereteket, majd tizenhárom paravánból álló kiállítás indult útnak, ezt brosúrákkal egészítették ki, elindult a bulisbiztonsag.hu oldal, illetve Társasjátékot adtak ki.

A 2015/16-os tanévben rajtol a hatodik és a hetedik elem. – A kiadványok főszereplői Zita, Miki és a kutyájuk; a munkafüzetben tizenegy téma van, többek között a káros szenvedélyek és a közlekedés – ismertette Csete Ágnes, címzetes rendőrőrnagy.

Kotormán István, a tájékoztatónak helyt adó iskola igazgatója és Dr. Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese szerint ez egy jó alkalom a közös munkára az egyház és a rendőrség között: ha mindketten a saját eszközeiket használják, sikeres lesz a prevenció.

Ezt a gondolatot erősítette meg Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke. Hozzátette: fontos a pedagógusok képzése is a témában, de a szülők is sokat tehetnek, például otthon a cyberbűnözés ellen csak ők tudnak fellépni.

A rendőrség a jövőben pályázati forrásból szeretné elindítani a biztonságos szórakozás programot középiskolásoknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá