Bővülő gyermekellátás Makón

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A K&H Bank Gyógyvarázs programjának köszönhetően egy hatszázezer forint értékű eszközzel bővült a makói tagkórház gyermekosztálya. A készülékkel fájdalommentesen lehet megállapítani az emésztési problémákat.

63699231

A pénzintézet minden évben kiírja pályázatát, melyre kórházak, mentőállomások jelentkezhetnek. Idén a keret húszmillió forintos volt. A program különlegessége, hogy a pályázók azt kapják, amit kérnek, így kerülhetett a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói épületébe a gastrolyzer.

– A kórház-integráció óta, három éve működik ebben a formában a gyermekellátás. Ez a készülék-beszerzés is jelzi, hogy ma jóval bővebb, széleskörűbb az ellátás – jelentette ki Dr. Kallai Árpád főigazgató.

A sajtóeseményen jelen volt a bank képviselője, aki átadta Dr. Szűcs Péter főorvosnak a műszert. Ez egy csúcstechnológia, lehetővé teszi, hogy villámgyorsan pontos diagnózist adjon a bélzavarokról, egyszerűen csak bele kell fújni és a gép kiírja az adatokat – ismertette a főorvos az orvosi gépet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá