Hétvégén Hagymafesztivál

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ezen a héten rendezik meg Makó egyik legnagyobb ünnepét, a Hagymafesztivált. Ennek részeként lesz szakmai fórum, helyi fellépők adnak műsort, de koncertezik a Gypo Circus, Charlie és Péterfy Bori is.

Már szerdán elkezdődik a rendezvénysorozat a Jégkorszak című kiállítással, melyet 14 órakor nyitnak meg a József Attila Múzeumban. Másnap, csütörtökön az első Makói Fafaragó Művésztábort rendezik meg a régi Városháza udvarán reggel kilenctől.

Pénteken mezőgazdasági fórummal folytatódnak a programok, ahol tizennégy órától Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Dr. Mezei Dávid Csaba, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tart előadást a 2014-2020 közötti vidékfejlesztési program támogatási lehetőségeiről. Köszöntőt Lázár János országgyűlési képviselő mond. A zászlót fél ötkor vonják fel a Városháza előtt, ahol hivatalosan is megnyitja a fesztivált Farkas Éva Erzsébet polgármester. Tizennyolc órától a Hagymaházban a Ladybird Stúdió mutat be táncjátékot, este nyolckor a főtéren a Gypo Circus ad koncertet.

Szombat délelőtt rendezik meg a főzőversenyt, ahová holnapig jelentkezhetnek a csapatok. A színpadon elsősorban a gyermekeknek kedveznek, aki ha megunták a műsort, benézhetnek a játszóházba is. Ebéd után a Nefelejcs Népdalkör majd majorettesek lépnek a színpadra. Este hatkor bemutatkozik a borvilág, majd nyolc órától Charlie és a Charlie Band koncertezik.

A vasárnap délelőtt hasonlóképpen telik majd, ahogy az előtte lévő napi: lesz Tekergő játszótér és gyermekeknek való műsorok. Háromnegyed kettőtől folytólagosan Zsóri Marci és Gaudi Anta, a Forgatós TE, a Broadway Dance SE, a Kelly TSE, majd Luigi lép fel. Este hattól vegetáriánus boldogság lesz a gasztroszínpadon, a Hagymafesztivált pedig Péterfy Bori & Love Band koncertje zárja.

Ahogy az elmúlt években, idén is valamennyi program díjtalan.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá