Kiállítással a klímaváltozásért

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Kardfogú tigris, mamut, csontvázak – többek között ilyen kiállítási darabjai vannak a Jégkorszak nevet viselő tárlatnak, amelyet tegnap nyitottak meg a múzeumban. A kiállítással az emberi folyamatok nyomán kialakuló környezeti változásokra akarják felhívni a figyelmet. A tárlat két hónapig látogatható. 

68284772

A hosszúra nyúlt megnyitót a gyermekek nehezen viselték, de megérte, hiszen azt követően óriási izgalommal vetették bele magukat a kiállítás anyagába. Az eseményen a makói és néhány térségi polgármester is részt vett. A jövőben nem egy újabb jégkorszak, hanem a felmelegedés köszönt be – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának a vezetője. Beszédében elmondta, hogy rendkívüli módon nő a szén-dioxid kibocsátás, az esőerdők pusztulnak, kevés új faj jelenik meg. Emiatt óriási szárazságok és áradások köszönthetnek be.

– Fejlődési pályamódosításra van szükség – utalt a köztársasági elnök szavaira a klímaváltozással kapcsolatban. Év végén Párizsban találkoznak a világ vezetői, hogy megtárgyalják a következő évek irányvonalát. A polgárok úgy szólhatnak bele a folyamatokba, hogy kitöltik az  elobolygonk.hu-n található adatlapot, ezzel is felemelve hangjukat a környezetváltozások ellen.

89692924

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá