Ötszáz szeletes tortával ünnepelt a gimi

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Napra pontosan százhúsz éve alapították a Makói József Attila Gimnáziumot. A születésnap rövid ünnepséggel és tortázással telt.

73925394

1895. szeptember 14-én indult el az első évfolyam az iskolában, amely ötvenöt éve viseli jelenlegi nevét. Elsősorban ezt ünnepelték a mai nagyszünetben. Rója István igazgató beszédében elmondott több történelmi eseményt, mely szintén százhúsz éve történt, például ekkor találták fel a léghajót és a röntgen-gépet, megírta végrendeletét Alfred Nobel, valamint megszületett a jelenlegi angol uralkodó, II. Erzsébet édesapja.

59680901

Az ünnepség részeként Kiss Virág 6.a. osztályos tanuló adta elő József Attila: Kedves Jocó című költeményét, majd az igazgató egy oklevelet és egy kitűzőt adott át Fábján-Nagy Mária pedagógusnak, aki pedig harminc éve tartozik az iskola kötelékébe. A kitűzőn, vagyis a JAG-MAG-on a gimi logója, egy harmincas szám és egy fa szimbólum látható.

97871904

A ceremónia fénypontjaként felvágták azt a tortát, amely húsz kilót nyom és 40 kiló margarinból, valamint 30 kiló lisztből készült el. A mai napon elhelyezték az intézmény eddigi igazgatóinak képét is a tanári folyosón.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá