Makó épületei Szarvason

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Tessedik Sámuel Múzeum felkérésének köszönhetően Szarvason nyílt kiállítása Karsai Ildikónak, makói grafikusművésznek. Az alkotó harminc képet vitt magával, melyek jellegzetes helyi épületeket ábrázolnak. 

67156987

A kiállítás múlt hét szombaton nyílt meg és október 12-ig látható a szarvasi múzeumban.

– Novák István néhai főépítészen keresztül sok embert megismertem ott és mivel Szarvas és Makó hasonló települések, úgy gondoltam ezt a fajta hasonlóságot egy ilyen kiállítással meg lehet erősíteni – mondta Karsai Ildikó a tárlat kapcsán. A ,,Makói Képes-lapokon” világi és egyházi, valamint népi épületek láthatók, díszítőelemek, illetve a városkapu. Ilyenkor nem csak magamat, hanem Makót is képviselem, ezért esett a választás ezekre a munkákra – árulta el.

Ez egy leletmentés részemről – mondta az alkotó az építészeti-grafikai munkái kapcsán. Kifejtette: az épületeket megörökítve próbálja a jövő felé közvetíteni őket, emellett sok olyan megoldás látható, ami a mai építészeknek mást jelentenek.

A kiállítás múlt hét szombaton nyílt meg és október 12-ig látható a szarvasi múzeumban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá