„Fekete” menyasszonyi ruha

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az esküvői szezon közepén a NAV dél-alföldi ellenőrei egy menyasszonyiruha- és kellékkölcsönző üzletet ellenőriztek. A szép ruhákon és kellékeken kívül semmi nem volt rendben a szalonban, így az idei nem lett a „vállalkozó” legjobb szezonja.

A leánybúcsúhoz kellékeket kereső revizoroknak a „vállalkozó” készségesen mutatta áruit; koronákat, fejdíszeket, nyakláncokat, kesztyűket és saját készítésű gyűrűpárnákat, melyek közül a próbavásárlást végző ellenőrök végül egy párezer forintos csillogó fejdíszt választottak. Válogatás közben az adóellenőrök arra lettek figyelmesek, hogy az élelmes tulajdonos menyasszonyi ruhákra is vesz fel előjegyzéseket. Miután a revizorok kifizették a fejdíszt, és annak ellenértékéről sem nyugtát, sem számlát nem kaptak, felfedték magukat. A vizsgálat során kiderült, hogy a kölcsönzéssel foglalkozó magánszemély amellett, hogy bizonylatot nem állított ki az értékesítésről, sem működési engedéllyel, sem adószámmal nem rendelkezett.

Az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység magánszemélyek esetében 200 ezer forintig, a nyugtaadás elmulasztása további 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal szankcionálható.

(NAV sajtóosztály, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá