Múzeumpedagógiai tanévnyitó, jégkorszaki díszletek között

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ma délután Makón is megnyitották a múzeumpedagógiai tanévet. Júniusig a muzeológusok próbálnak minél több múzeumi programot beépíteni a tanmenetbe. Az évnyitón előadások, kerekasztal beszélgetés és éjszakai tárlatvezetés volt óvónők részére.

54831988

2003 óta rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, 2006 óta ennek kezdő rendezvénye a múzeumpedagógiai tanévnyitó, Makón pedig három éve vesznek részt a felhívásban. Idén óvodapedagógusokat is hívtak az évnyitóra. – Jellemzően általános- és középiskolások jelentkeznek a programokra, szeretnénk ha a legkisebbek is jönnének – árulta el Badicsné Szikszai Zsuzsanna, múzeumigazgató.

94549604 00920234

Ha fizikailag is megmutatják akkor jobban megmarad és nem csak a tárgyakról van szó, hanem játékokról, feladatokról, amikkel a gyerekek észrevétlenül új információkhoz juthatnak – ismertette a múzeumpedagógia lényegét Csizmadiáné Lipták Mária, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) megyei koordinátora. A szakember szerint az iskolai tanmenetben idő és lehetőség sincs arra, hogy játszva tanuljanak a diákok, míg egy múzeumban rendhagyó tanóra keretében ez adott.

A makói múzeumban jövő hónapban földrajzórát tartanak az éghajlatváltozásról, a Magyar Festészet napjához kapcsolódóan lesznek programok, október 19-ig rajzpályázatot hirdettek, október 23-hoz kapcsolódóan vetélkedő lesz, majd novemberben nyit az újabb kiállítás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá