Szelfizniük is kellett a Keris gólyáknak

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ma délután tartotta gólyaavatóját a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium. A tréfás feladatokban a 9. A és a B. osztályosok vettek részt.

10157698

Lufiborotválás, lisztfújás, mézcsurgatás – a hagyományos feladatok mellett modernebbeket is meg kellet tenniük az iskola elsőseinek, például az utcán idegenekkel kellett szelfit készíteniük, többek között főszerkesztőnket is ,,elkapták”. A Keriben hagyomány, hogy az elsősöket a végzősök avatják fel. – A feladatok összeállításánál arra törekedtünk, hogy minél koszosabbak legyenek a nap végére – árulta el Rédai Nikolett, 12.A. osztályos tanuló. Hozzátette: aki nem végzi el a feladatokat annak egy ,,különleges” kekszet és a gólyalöttyöt kell elfogyasztania.

A kilencedikeseknek ezen a napon zokni-szandában, zokni papucsban, vagy gumicsizmában kellett iskolába jönniük, mellette kifordított farmerban és úszó sapkában – tájékoztatott Juhász István, 9.A-s. Ha ez nem lett volna még elég, a fiúkat első órán kisminkelték.

Kozák György, megbízott intézményvezetőtől megtudtuk, hogy összesen négy darab elsős osztály indult, ebből kettő szakközép, érettségit adó és kettő szakmunkás képzés. Így több mint száztíz diák kezdte meg a tanévet a Návayban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá