Pánikszoba a gimi könyvtárában

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A hagyományoknak híven idén is csatlakozott az Olvasás Éjszakájához a József Attila Gimnázium. Péntek este változatos feladatokban vettek részt az iskola diákjai.

98560575

Nagy sikere van a gimiben, ez már a harmadik év, hogy az Olvasás Éjszakájához kapcsolódóan játékos feladatokkal várják a tanulókat. A termekben olvasáshoz köthető feladványokat, fejtörőket kellett megoldani a résztvevőknek. – A feladatok és az állomások a régi akadályversenyekre emlékeztetnek – jelentette ki Nyuzó Béla, az iskola tanára, a humán munkaközösség vezetője. Hozzátette: a pincétől a padlásig alakítottak ki állomáshelyeket.

Az egyik legérdekesebb kihívásnak a könyvtár adott helyet, ahol a lehetőségekhez mérten egy pánikszobát alakítottak ki. – Három csapat egyszerre jön be és egymásra épülő logikai feladatokkal jutnak el a célig, ami az ajtó kulcsának a megszerzése – tudtuk meg Telbisz Évától, az iskolai diákbizottság patronáló tanárától. A fejtörőket úgy állították össze, hogy mindenki meg tudja oldani, a nagyobbak persze kevesebb segítséget kaptak.

85835199 75749664

Az Olvasás Éjszakáján az ötödiktől a tizenkettedik osztályos tanulók vettek részt, 110-130 fő. A programok este kilenc körül értek véget, de az idősebbeket maradtak még olvasni, beszélgetni tíz-tizenegy óráig.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá