Csúszásveszély: előzzük meg a baleseteket!

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az őszi időszakban jellemző, hogy mezőgazdasági gépek, illetve más járművek a mellékutakról sarat hordanak fel az úttestre.

77776152

 Az őszi földmunkák idején jellemző, hogy főként mezőgazdasági gépek, illetve az azokat kísérő járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. Napokig tartó esőzések idején nem csak a munkagépek, hanem a földes mellékutakon közlekedő, majd a szilárd burkolatú utakra felhajtó más járművek vezetői is előidézhetnek veszélyhelyzeteket. A sártól csúszóssá válik az úttest felülete, párás, ködös napszakokban, illetve esőzés idején pedig tovább fokozódik a balesetveszély.

Az a járművezető, aki a közúti jelzés olyan rongálását, beszennyezését észleli, vagy a közútra került olyan akadályt lát, amely a közlekedés biztonságát súlyosan veszélyezteti, köteles erről a rendőrséget vagy a közút kezelőjét értesíteni, és – amennyiben erre lehetősége van – a veszélyt a közlekedés többi résztvevőjének jelezni vagy azt elhárítani, mérsékelni.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a jogszabályok előírásait. A felsoroltak mellett az is fontos, hogy olyan utakon, amelyekre földutakról is fel lehet hajtani, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Sebességüket ne a megengedett sebességhatárhoz, hanem az útviszonyokhoz igazítsák. Ha nagyobb sebességgel érkeznek sáros, csúszós útszakaszhoz, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat és az intenzív fékezést. Motorfékkel próbálják meg csökkenteni sebességüket, elkerülni a megcsúszást.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá