Még több vásárhelyi műsort láthatunk a Makói VTV-n

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Együttműködési megállapodást írt alá a Makói és Vásárhelyi Televízió, amely alapján műsorokat cserélnek egymás között, valamint be is dolgoznak majd egymásnak.

 s32251865

Hasonló megállapodás már van a szentesiekkel, akiktől egy megyei magazinnal gazdagodnak a makóiak, illetve a Szeged TV-vel is. A megyeszékhelyről többek között a Szegedi Szabadtéri Játékokról kaptak anyagot, valamint – ha már a Makói Kézilabda Clubbal nem foglalkoznak, – a Pick Szegeddel kapcsolatos magazinműsort.

A Vásárhelyi Televízióval elsősorban kulturális és politikai műsorokat cserélnek, hiszen így gazdaságosabb, mintha egy stáb elutazna a másik városba. Valójában eddig is cserélt műsorokat a két stúdió, ám most még szorosabbra kötötték a kapcsolatot.

Megkérdeztük az utca emberét

Miklós Andrásné, Makó: ,,Nagyon sok a képújság és kellene valami műsorfüzet, ami tájékoztat, nem csak ami a Délvilágban van apró betűvel; a Makói Hírekbe is csak pár műsor van odaírva. Lehetnének ismeretterjesztő műsorok és több makói érdekeltségű hír. A műsorcserével kapcsolatban nincs kifogásom, ez a jövő. A kórházzal kapcsolatban is ez van, így hátha jobban boldogul a tévé is.”

Hős Sándorné, Apátfalva: ,,Régen sokat játszottunk a Társalgóval, nagyon szerettük, ám a digitális átállás óta nem tudjuk nézni. A műsorcsere nem érdekel, mivel, hogy nem tudjuk nézni.”

Keresztes Zoltán, Makó: ,,Amióta a korábbi jó, felkészült csapatmunkát megszüntette a helyi hatalomváltás, azóta nem nézem. Képi anyagok, félhazugságok, visszamutogatások hangulatára nem vagyok kíváncsi. A két város információcseréjével nincs gond, viszont azzal igen, hogy Vásárhely mindenáron rátelepedik Makóra. A műsorokat nem követem, viszont azt tudom, hogy egy korábbi megbecsült munkatárs az ATV-n tűnt fel az elmúlt hetekben. Érdekes, hogy ott igényt tartanak a szakértelmére.”

Pacskó Istvánné, Makó: ,,A digitális átállás óta nem tudjuk nézni, de előtte mindig figyelemmel követtük. Nagyon szerettem, mert tudtam a makói történéseket. A tévéműsort az újságban látom, a műsorcsere nem rossz, hiszen Vásárhely itt van a közelben.”

Kojnok István, Nagylak: ,,Nem tudjuk nézni, mert Digi TV van nálunk, korábban követtük az adást. A műsorcsere szerintem annak a része, hogy központosítanak mindent. Hiszen mi szükség volt arra is, hogy a vásárhelyi kórház a makóihoz tartozzon, vagy hogy a nagylaki önkormányzat a magyarcsanádi alá?”

(kép: Makói VTV youtube)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá