Eredményesek voltak az EFI szűrései

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Lakossági szűrést szervezett ma délelőtt a József Attila Gimnáziumban a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda. A pályázatból működő iroda záró rendezvénye volt ez a mai, de november elsejétől más formában, tovább működik.

 98060729

Vércukor- és koleszterinszint mérés, érszűkület és anyajegy vizsgálat, nőknek csontsűrűség, férfiaknak vérvétellel prosztata vizsgálat – ilyen szűrésekkel várták ma délelőtt a gimiben az egészségük iránt érdeklődőket. A programokat szervező Egészségfejlesztési Iroda egy évvel ezelőtt indult, a pályázat szempontjából ez volt a záró rendezvény. – Az irodában folyamatosan, a kistérségben harminckétszer, Makón kétszer települtünk ki szűrésekre. Több mint kétezer emberrel találkoztunk és tizennyolcezer vizsgálatot végeztünk el – ismertette az elmúlt egy év számait Gyurisné Pethő Zsuzsanna
projektmenedzser.

Ilyen szűrésen még nem volt Csala Ernőné, a ma délelőtti volt az első. – Jó, hogy ingyen van, mindent mérnek és összefüggően nézik az eredményt – fogalmazott. Hozzátette: a csontsűrűség mérés eredményére nagyon kíváncsi, mert előfordulhat, hogy csontritkulása van.

34348670

Nem ő lett volna az első, akinél konkrét problémát észlelnének. Az elmúlt egy évben nyolc rosszindulatú bőrelváltozást és szintén nyolc embernél észleltek gondot emlőszűrés alkalmával; mind a tizenhat személyt már meg is operálták. Mint Gyurisnétől megtudtuk, sajnos volt olyan is, aki a probléma megismerése után nem ment el a háziorvosához.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá