Harangünnep a templomban

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kétszáz éves a Szent István Király Templom Szent Imre harangja. A jeles ünnep alkalmából szentmisét, kiállítást, előadást és egész napos toronylátogatást tartanak.

93572382 93515466

1815-ben Eberhard Henrik mester készítette és 1100 kilogrammot nyom; négy figurális ábrázolásán Szent Imre, Szent István, Szent László és a Magyarok Nagyasszonya látható.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, melyet Kondé Lajos, püspöki helynök celebrált. Ezt követően a Harang-ünnep elnevezésű térségi rajzpályázat műveiből nyílt kiállítás, valamint díjátadójára került sor. Tíz órától Gombos Miklós harangöntő mester tartott előadást. Érdekesség, hogy édesapja, Gombos Lajos szerelte át a harang füles koronáját tárcsásra.

A nap folyamán ingyenesen látogatható a templom harangtornya és a Szent Imre harang hangja letölthető a plébánia honlapjáról a mobiltelefonokra (www.makobelvaros.hu).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá