Leendő elsősök ágyaztak a Keri-kollégiumban

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Beiskolázási programként mentor-napot tartottak a Návay Lajos Szakképző Iskolában. A már odajáró diákok hoztak magukkal egy általános iskolás nyolcadikos tanulót, aki különböző feladatokban ismerhette meg az iskolát.

83335409

Tavaly volt először ilyen rendezvény, ezen felbuzdulva megtartották idén is az intézményben. – Az iskola megismerését szolgálja a környező általános iskolások számára kötetlen hangulatban, személyes kapcsolatok kialakításával – ismertette a mentor-nap lényegét Kozák György, megbízott intézményvezető. A leendő valóban végigjárják a tornatermet, a kollégiumot és a főépületet is.

– Életközeli, nyolcadikosoknak megfelelő feladatokat próbáltunk kialakítani – jelentette ki Török Béla, szakmai igazgatóhelyettes. A próbák között volt ágyazás, bolti árubecslés és árufelismerés, valamint érzékszervi felismerő feladatok. Kilenc állomás volt, a mentoráltakkal és a mentorokkal, illetve a különböző segítőkkel együtt 250 résztvevő volt. A kihívásokért pontokat kaptak, az első ajándékot vehetett át.

10457406

Tollasozni is lehetett

A beiskolázási rendezvények folytatódnak: november 10-én az induló szakokról lesz szó, november 18-án a három éves szakképző osztályoknak lesz érdekes a tájékoztató. További információk az iskola honlapján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá