,,Ma se higgyünk a kierőszakolt hatalomban” – Videóval frissítve!

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nyolcadik alkalommal rendeztek fáklyás felvonulást a lovasok az október 23-ai forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve. A menet végén a Csanád vezér téren dr. Kiss Attila, országos fogathajtó bajnok, a Csanádpalotai Lovas Egyesület elnöke mondta el gondolait, aki szerint ’56 üzenete nem más, mint az egységes nemzetben való gondolkodás. 

44338659 67230715

A Királyhegyesi utcától indultak és kacifántos útvonalon érkeztek meg a József Attila Gimnázium elé a lovasok este hét órára. A több száz résztvevő előtt dr. Kiss Attila mondott beszédet, aki kiemelte: tény, hogy utoljára 1956-ban volt utoljára az az egységes nemzeti gondolat, hogy Magyarország népe nem kér az idegen hatalmak uralmából.

Szerinte ezt az egységet az elnyomás hívta életre. – Az emberek nem ,,festették” egymást vörösre, narancssárgára, vagy bármi más színre; az egység színe a ,,piros, fehér, zöld” volt – jelentette ki. – Nem erőszakkal, nem kicsavart választási törvényekkel létrehívott egység, hanem az emberek saját gondolata – folytatta.

94777895 37917165

Dr. Kiss Attila hiszi, hogy a Kárpát-medencébe születettek rendelkeznek azzal az igazságérzettel, hogy tudják mi a jó és mi a rossz. – Bízom abban, hogy nemzettársaim tisztánlátása oda vezeti népünket, hogy a jövőben nem kívánunk kiszolgálni olyan ellenséget, aki az ország vesztét kívánja – fogalmazott. – ’56-ban nem hittek a kierőszakolt hatalomban, ma se tegyük. A hatalmat kiérdemelni kell, nem megszerezni – fejezte be a gondolatmenetet.

Zárszóként elmondta: a lovak képesek arra, hogy közösségeket kovácsoljanak és elhitessék velünk, mi mind egy vérből valóak vagyunk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá