Majdnem annyi dolog történt Kiszomboron, mint Makón

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Makón két helyen készült útalap és felújították a Városházát, a többit megvalósították Kiszomboron is. A start mintaprogram keretében épült, szépült a község, illetve mezőgazdasági munkákat is végeztek. 

Legnagyobb projektként elkészült a települést Makóval összekötő kerékpárút. Sikernek könyvelhető el, hogy megmaradt a 100 éves tölgyfa, mely eredetileg a nyomvonalon állt, ám ezt később módosították és pihenőt alakítottak ki mellette.

Négy mintaprogramot indítottak, ezekben összesen kilencvenketten vettek részt, két hosszabb projektből tizenöten 2016.februárjáig tevékenykednek majd. A mezőgazdasági programban huszonnégy főt foglalkoztattak, ők gabonát és kiskerti növényeket termesztettek. Ezek a bölcsőde konyhájába kerültek és rászorulók között osztották szét.

A belvíz-programban 400 folyóméter árkot burkoltak le, volt ahol ki kellett ásni az árokmedert, egyes helyeken áteresz tisztítás történt.

Az Ökrös és a Kossuth utcán saját forrásból épült járda, a Rákóczi, Ady és Tisza utcán a Munkaügyi Központ támogatásával. A közterületeken fásítottak, parkosítottak a főtéren, lefestették a padokat, buszvárókat, korlátokat, kerékpárállványokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá