Több autót foglaltak le a megyében

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Két, Németországban kölcsönzött, de onnan engedély nélkül elhozott autót, egy lopott járművet és egy hamis iratokkal rendelkező gépjárművet foglaltak le a hétvégén a rendőrök Csongrád megyében.

71278196

Kilépésre jelentkezett október 24-én a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy szerb férfi és egy szerb nő. Mindketten egy-egy Mercedes-Benz típusú személyautót vezettek. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az autókat Németországban bérelték, azonban engedély nélkül akarták kivinni őket a schengeni övezetből. A járműveket a rendőrök lefoglalták.

00028957

Egy Olaszországból lopott autót jelzett a Shengeni Információs Rendszer (SIS) 2015. október 25-én a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A Mercedes Benz Vito vezetője egy román állampolgár volt. A jármű ellenőrzésekor kiderült, hogy annak alvázszáma, valamint forgalmi rendszáma szerepel a SIS-ben, miután az autót Olaszországban ellopták. Ezt követően a rendszámot is lecserélték a kocsin. A járművet a rendőrök lefoglalták, a sofőr ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

99619193

Svájci rendszámú autót ellenőriztek a rendőrök október 25-én egy a röszkei határhoz közeli parkolóban. Az Audi A8 Quattro típusú személygépkocsi sofőrje egy szerb állampolgár volt. A jármű svájci forgalmi engedélyén és a rendszámán is hamisításra utaló nyomokat találtak a hatóság munkatársai. A későbbi vizsgálatok során az egyenruhások megállapították, hogy a járműhöz átadott svájci forgalmi engedély és az autó rendszáma is hamis. A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá