Miért volt zárva a kiskunmajsai ’56-os múzeum október 23-án?

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy október 23-án, Kiskunmajsán zárva volt a Pongrátz Gergely által alapított ’56-os múzeum. Több panasz érkezett a párthoz, hogy október 23-án hiába zarándokoltak többen családostól a neves múzeumot meglátogatni, zárt ajtókat találtak. 

Suhajda Krisztián, a Jobbik Bács-Kiskun megyei elnöke közleményében azt írja:

„A helyi fenntartó elmondása szerint egy pályázat átadása még nem történt meg, ugyanis nem tudott eljönni egyetlen miniszter vagy államtitkár sem, ezért nem nyithattak ki. Felháborító, hogy a Fidesz-kormány az emlékezés lehetőségétől fosztja meg a magyar embereket az egyébként is magánkezdeményezésből létrejött múzeum zárva tartásával. Szégyenteljes és jellemző, hogy amire a Fidesz ráteszi a kezét, ott rögtön probléma jelentkezik.

A Jobbik kiáll Pongrátz Gergely ’56-os hős öröksége mellett. Mindent megteszünk azért, hogy a kiskunmajsai ’56-os múzeum folyamatosan látogatható legyen, és hasonló eset ne fordulhasson elő többször.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá