Lázár kiteregette a Fidesz szennyesét

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Lázár János leleplezte a Fidesz hazugságait, legutóbb a megígért egyéni nyugdíjszámlák ügyéről rántotta le a leplet – írta közleményében Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke. 

A Fidesz 3000 milliárdos nyugdíjvagyont nyúlt le bármiféle következmény nélkül, és közben azt hangoztatta, hogy aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája – írja a közlemény. Azonban a miniszter elárulta, hogy nem lesz klasszikus egyéni számla, és a társadalombiztosítási rendszerben nem is lehet elvárni a befizetések nyilvántartását. Véleménye szerint a Jobbik már 2010-ben szemfényvesztésnek tartotta a kormány akkori nyilatkozatait, ami most be is igazolódott.

A Jobbik alapvetése 2010 óta az, hogy az egyének jövendő nyugdíját sokkal erőteljesebben kéne kötni az általuk befizetett nyugdíjjárulékokhoz, és az egyéni nyugdíjszámla bevezetése lehetővé tenné, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mekkora nyugdíjra jogosult. A Jobbikos politikus szerint ők, a Fidesszel ellentétben, következetesen képviselik álláspontjaikat, amely az emberek számára biztonságot és kiszámíthatóságot biztosítana.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá