Jeles gimnáziumi tanárok Pál Lászlóné tollából

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szombat este bemutatta Jeles gimnáziumi tanárok Makón című könyvét Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna. A szerző egykori kollégáinak, pályatársainak szeretett volna emléket állítani. 

87652296 35453725

Pár hónapos szünetekkel három évig tartott összegyűjteni a forrásokat, megírni, összeállítani a művet, mely harmincöt pedagógus életútját tartalmazza 1955-től 1995-ig. Az időszakra azért esett a választás, mert ’55-től nevezik József Attila Gimnáziumnak az intézményt. – Példaként szolgálnak a jelen és a jövő pedagógusainak, diákjainak – jelentette ki Pálné.

A könyvben szereplő személyeket átlagon felüli pedagógusi teljesítmény alapján választotta ki, nem csak tudás, hanem személyiség, sokoldalúság alapján. – Csodálatos élmény volt ezeket az életutakat megismerni – árulta el a szerző, aki először azt gondolta, hogy sematikus lesz a munkája. – Mégiscsak életrajzok vannak benne, de mindenki önálló személyiség, eltérő érdeklődéssel, ettől változatos lett – tette hozzá.

Pál Lászlóné elmondta, hogy következő munkája a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület évkönyve lesz, amely a 2013-15 közötti időszakot öleli fel, melyben voltak konferenciák, előadások, kirándulások.

A pénteki könyvbemutatón Rója István igazgató köszöntötte a jelenlévőket, Gerzanits Nikoletta és Németh Marietta szavalt verset, a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar adott műsort, Nyáry Ágnes fuvolajátékot mutatott be, Pál Lászlónéval Kocsisné Maráczi Margit beszélgetett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares