Tízezer csempészcigit találtak Maroslelén

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 10,5 ezer doboz adózatlan cigarettát és egy cigarettával már telepakolt gépjárművet találtak egy maroslelei ingatlanon. A füstölnivalót, valamint a járművet lefoglalták és az ügyben orgazdaság miatt eljárást indítottak. 

58927954

A NAV pénzügyőrei ellenőrzést tartottak egy maroslelei ingatlanon. A ház udvarán álló gépjármű csomagtartójából és az utasteréből – dobozokba és zacskókba csomagolva – összesen 9.006 doboz, különböző márkájú – Compliment Superslims, Ashima – adózatlan dohánytermék került elő. A ház előterébe, valamint a hálószobájába további 1.520 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

Az ingatlanon tartózkodó két férfi elmondta, hogy a gépjárműben elrejtett cigarettát egy román férfitől vásárolták, míg a házban talált füstölnivalót a makói piacról szerezték be saját maguk számára. Az így beszerzett cigaretta napi egy dobozos átlaggal számolva több mint két évre lett volna elegendő számukra.

A 8,5 millió forint értékű csempészcigarettát, valamint a személygépjárművet a pénzügyőrök lefoglalták, a pénzügyi nyomozók a két férfi ellen orgazdaság miatt eljárást indítottak. Az ügyben mintegy 12 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.

(NAV)

 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá