Ingyen wifi! Újabb jobbikos programpontot nyúlhat le a kormány

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Jobbik hosszú ideje kampányol az ingyenesen elérhető internet mellett. A kormány némi fáziskéséssel ugyan, de ismét megvalósíthatja az ellenzéki párt egyik programpontját.

Tavaly novemberben indította útjára a Jobbik az internetbarát települések mozgalmát, mely a netadóra is válaszul inkább ingyenes wifit biztosít a települések főterein. Eddig a jobbikos vezetésű önkormányzatok jeleskedtek e téren, de az a közeljövőben ellenzékből is kezdeményezni fogják szerte az országban a Jobbik önkormányzati képviselői a mozgalomhoz való csatlakozást – írtuk szeptemberben.

Úgy tűnik, a korábban még az internetadó bevezetésével kacérkodó kormánypárt belátta, hogy valahogy így kell elképzelni a 21. századi politizálást. A Magyar Idők kormányzati forrásra hivatkozva azt írja, hogy a kormány kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be , az internetezés áfája 18 százalékra csökkenhet, továbbá ingyenes wifi-szolgáltatás épülhet ki minden településen.

A lap úgy tudja, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció eredményei, valamint a piaci szereplőkkel, szakmai érdekképviseleti és civil szervezetekkel folytatott konzultációk alapján törvényjavaslat készülhet a “netsemlegességről”, továbbá a kabinet átfogó digitális köznevelési stratégiát dolgozhat ki.

Program indulhat az oktatási intézmények belső wifihálózatának fejlesztésére, digitális gyermekvédelmi tervet dolgozhatnak ki a kiskorúak védelmének erősítése érdekében, valamint adókedvezményben részesülhetnek a magyar startup cégek befektetői.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá