Aláírásokat gyűjt a Fidesz

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A menekültkvóta ellen gyűjt aláírásokat a Fidesz helyi szervezete. Ezzel szemben a Jobbik alkotmánymódosítást, majd ügydöntő népszavazást kezdeményez az idegenek letelepítése ellen.

A piac Deák Ferenc utcai bejáratánál szerdán, pénteken és vasárnap, a posta előtt pedig csütörtökönként várja a szignókat a Fidesz. Ezeken a helyeken kívül irodájukban és a kisebb településeken is van lehetőség aláírni az íveket.

A Jobbik csak fájdalomcsillapításnak tartja, hogy a Fidesz-KDNP a betelepítési kvóta ellen egy egyszerű aláírásgyűjtést kezdeményezett. Szerintük a megoldás egy ügydöntő népszavazás megtartása lenne, ahol Magyarország állampolgárai közvetlenül kinyilváníthatják azt, hogy nem kívánnak idegenből idetelepített embertömegeket maguk közzé fogadni.

Felmerülnek jogi aggályok, hogy létező vagy leendő nemzetközi szerződések tartalmával kapcsolatban lehet-e népszavazást tartani, ezért az ellenzéki párt alaptörvény-módosítást nyújtott be az Országgyűlésben azért, hogy ezeket a jogi aggályokat megszüntesse.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá