Vona: a Fidesz saját rossz lelkiismeretét vetíti ki a Jobbikra

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A fagyállós gazdával szemben hozott ítélet óriási felháborodást váltott ki, az emberek „igazságtalanságérzete” teljesen jogos – fogalmazott Vona Gábor az N1 TV Vona7 című műsorában. Eközben Rezesovát egy sokkal súlyosabb ügyben kis híján felmentették. Felmerül a kérdés: van-e joga az embereknek akár „unortodox eszközökkel” védeni a magántulajdonukat? – fogalmazott. A Jobbik elnöke szerint ez már nem igazságszolgáltatási, hanem politikai kérdés, pártja pedig javaslatokkal fog előállni a magántulajdon védelme érdekében. 

A pártelnök kitért rá: a bevándorlókkal kapcsolatos fideszes aggályok (beilleszkedési képtelenség, eltérő szokások) egy része felmerül a cigány–magyar együttélés során is, ám azokat eddig a kormányok folyamatosan szőnyeg alá söpörték. Vona hangsúlyozta: a problémákat a cigányság tisztességes, normakövető része elismeri, a cigányság értelmiségi része a problémákkal kapcsolatban nála is erőteljesebben fogalmaz.

A beszélgetés során szóba került az MSZP által homofóbnak nevezett Jobbik IT-s rajzpályázati kép is. A Jobbik elnöke úgy gondolja, hogy azok, akik a heteroszexualitáson, egy nemzeti vagy keresztény értéken viccelődő plakát esetében a humorérzéket kérik számon, azok fordított esetben „azonnal elveszítik humorérzéküket”. Vona Gábor határozottan kiállt a rajz mellett.

A földtörvénnyel kapcsolatos fideszes támadásokra Vona úgy reagált, hogy a Fidesz „rettenetesen” fél a Jobbiktól. Felidézte Orbán Viktor korábbi szavait, melyek szerint „a sas nem kapkod legyek után”. Vona szerint úgy tűnik, már vagy a Jobbik nem légy, vagy a Fidesz nem sas, vagy mindkettő egyszerre. Mint fogalmazott: a Fidesz „úgy ítél, ahogy él”, a saját rossz lelkiismeretét kivetíti a Jobbikra, ugyanakkor azt is felháborítónak nevezte, hogy pártját az MSZP-vel egy lapon említik. A pártelnök kijelentette: a Fidesz a mostani földprivatizációval kiépíti a saját új kurzusát, és aki ezzel szembeszáll, azt megpróbálják kompromittálni. Aláhúzta, a Jobbik a földárverések folyamatát „testközelből szeretné nyomon követni”.

A Fidesz migránskvóta elleni aláírásgyűjtése kapcsán kijelentette, nemcsak a migrációtól, hanem a korrupciótól is meg kell védeni az országot. Ezzel kapcsolatban nagyvonalúságot várt el a kormánypártoktól, de a Fidesz válasza a korrupció elleni aláírásgyűjtésre – mint fogalmazott – az volt, hogy „hagyjuk őket békén”. Megjegyezte, az aláírásgyűjtés nem fogja megvédeni az országot a migrációtól, hiszen arra már volt egy nemzeti konzultáció. Döntő, érdemi előrelépés a Jobbik elnöke szerint csak népszavazástól várható, ezért a radikális párt Alaptörvény-módosítást kezdeményezett, hogy a migrációval kapcsolatos kérdésben népszavazást lehessen tartani. Vona szerint most eldől, hogy a Fidesznek „van-e kellő bátorsága a verbális kiálláson túl”, mert a Jobbiknak és a Fidesznek együtt meglenne az ehhez szükséges kétharmados többség. A pártelnök meggyőződése, hogy egy magyarországi népszavazás „futótűzként” fog terjedni Európában.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá