Elképesztő: százmilliós kárt okoznak a kórházaknak a tolvajok

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az utóbbi években drasztikusan nőtt a kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben elkövetett lopások száma. Mindent visznek, a csapteleptől kezdve egészen az orvosi eszközökig.

Dr. Lukács László György, a Jobbik parlamenti képviselője kérte ki a lopások által okozott károkat mutató statisztikákat. A számok megdöbbentőek.

Az egészségügyi intézményeknek okozott vagyoni kár

2013-ban 131 millió forint,
2014-ben 451 millió forint,
2015 első 7 hónapjában pedig 478 millió forint volt, míg a megtérült károk elenyészőek voltak.

A nemzeti párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyébként is rossz anyagi helyzetben lévő intézményeket a közbiztonság romlása is tovább sújtja.

A képviselő elmondta, hogy bár betegjogi aggályok miatt kamerákat nem lehet mindenhova felszerelni, ahogy jogkorlátozás miatt eredményesen őrséget sem lehet állítani a kórtermekhez, viszont büntetőjogi szigorítással javítani lehetne a helyzeten.

Ezért azt kérik a kormánytól, hogy vizsgálják meg, milyen büntetőjogi változtatásokra van mód a súlyosabb büntetések, így a kórházi lopásoktól való elrettentés érdekében. Mint elhangzott, akár járható út lehetne az egészségügyi intézmények közérdekű üzemmé nyilvánítása is, így súlyosbítva az ezeknek kárt okozók elleni szankciókat.

Dr. Lukács László példaként elmondta, hogy a csaptelepektől át a kilincsekig, de a wc-papírtól kezdve a diagnosztikai monitorokig mindent visznek a tolvajok, ahogy az sem ritka, hogy mentőautóból lopnak GPS-t, vagy eltűnik az ápolók táskája ellátás közben.

(alfahir.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá