Hervadt virágokat fotózott

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

– A virágboltokban őrültnek néztek, amikor hervadt virágokat akartam vásárolni – árulta el Dömötör Mihály fotóművész, amikor legújabb kiállításához akart beszerezni ,,alapanyagot”. A tárlatot ma este nyitották meg. 

92777124 30809282

Letakart fotók, leoltott villany, kaval zeneszó Révész Róbert közreműködésével – különleges hangulata volt Dömötör Mihály kiállításának. ,,A romlás virágai, a virágok romlása” című tárlat egyik alapötletét Osvát Ernő, a Nyugat szerkesztőjének gondolata adta: ,,A hervadás szépsége a virulás véglobogása”. A másik ihletet pedig egy ablakból bejövő fénnyel megvilágított hervadt virág adta.

– Felmerült bennem, hogy vajon meghamisítom-e a virágokat, amikor szebbé teszem őket a fény által – elmélkedett Dömötör, majd meg is adta a választ: -Rájöttem, hogy a bennük lévő szépséget a fény által tudom megmutatni.

A fotós félévig hangolódott a munkára, mint elmondta, otthon éjfél-hajnali két óra magasságban állt neki fényképezni. – A reggeli visszanézésnél kiderült, hogy akkor készültek a legjobb képek – jelentette ki. A virágokat egyébként boltokból és temetők szemeteséből gyűjtötte össze.

A kiállítás december 10-ig látható a Hagymaház Galériában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá