Palotán sem kell adót fizetnie az orvosoknak

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Tegnap testületi ülést tartottak Csanádpalotán is. Az ülésen határoztak a szociális támogatásokról, valamint, – akárcsak Makón, – döntöttek arról, hogy az egészségügyi alapellátást egyéni vállalkozóként végző háziorvosok és fogorvosok mentesülnek az iparűzési adó alól. 

56350477

A döntés értelmében a vállalkozó háziorvosok és a fogorvosok a 2016-os adóévtől mentesülnek az iparűzési adó fizetési kötelezettség alól.

53283847

Az ülésen módosításra került a települési támogatásról szóló helyi rendelet is, mely módosításokkal újabb rendkívüli települési támogatási formák kerültek bevezetésre. Ennek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy az újszülöttek 10 ezer Ft összegű támogatásban részesüljenek december hónapban, ugyanígy a 0 – 18 éves gyerekek és a 65 év feletti időskorúak is. Ez utóbbi két korcsoport 5 – 5 ezer Ft összegű természetbeni támogatásban részesülhet.

Az Önkormányzat ebben az évben is igényelte a központi költségvetés által biztosított kiegészítő támogatást a szociális célú tűzifára, melynek eredményeként 230 család 0,5 m3 mennyiségű tűzifát kaphat támogatásként.

Beruházások, felújítások

Az Önkormányzat által fenntartott 16 férőhelyes, átmeneti elhelyezést biztosító bentlakásos „Naplemente” Idősek Gondozóházánál befejeződött a közel 23 millió Ft-os felújítás. Az ünnepélyes átadásra később kerül sor.

A KEOP program keretében 7 intézménynél került kiépítésre a fotovoltaikus rendszer, az intézményeknél saját áramtermelő napelemek kerültek felszerelésre, közel 45 millió Ft értékben.

A szennyvízberuházással nem érintett belterületi utakon, összesen 800 méteren végeztek aszfaltozást, míg útalap kiépítésére 500 méteren került sor.

A belterületi belvízelvezető csatornahálózaton is volt felújítás, fejlesztés, a csatorna burkolása közel 1500 méter hosszon megvalósult.

Folyamatban van a Csanádpalota – Kövegy kerékpárút építése, a kivitelezés elkészülte december végére várható.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá