Máltai évzáró

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Múlt hét szombaton tartotta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja az – egyházi évhez igazodó – évzáró rendezvényét a Hagymaházban.

19419397

Dr. Nagyfalusi Mária csoportvezető és Kómár Mátyás programvezető önkéntes rövid évértékelő beszéde és Máltai Csoport 2015-ös évi kiemelt programjainak bemutatása után (Máltai Családi nap, Máltai Kölyök Klub, Tanya Program,” Szórvány fiatalságáért” program és a decemberi „Adni Öröm!”) a vezetés megköszönte az önkéntes tagok, segítők, partnerek és támogatók éves-évtizedes segítő munkáját.

A jelenlevők emléklapot vehettek át a csoport vezetőjétől ezzel is megköszönve önzetlen segítségüket.

A program második részében a meghívottak, színvonalas kulturális előadás részesei lehettek. „Kerek ég alatt…”című irodalmi és énekes összeállítást – előadást – hallgathatták meg, Bimbó Brigitta és a vajdasági Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes előadásában keretében.

58200108

Az előadás rámutatott, hogy nincs szükség pénzre, tekintélyre, hírnévre, hogy az ember tisztán lássa meg az értékeket, amelyik körül veszik. Csak egy kicsit másként kell a “világot” látni. A két előadó könnyekig meghatotta a hallgatóságot.

Az est zárásaként a Szórvány program keretében Makói Gabriella és Pacsa Ibolya bemutatta a nagyszentmiklósi PirosRózsa Táncegyüttest. Ezt követően a határon túli fiatalok műsorát láthatták a kedves egybegyűltek.  A szép bánáti magyar népviseletben lévő fiatalok jó hangulatot teremtettek táncukkal, vidámságukkal.

A program végén a vendégeket egy kis szeretet-vendégség várta, melyet jó hangulatú beszélgetés, együttlét övezett.

(MMSZ Makói Csoportja – Sánta Józsefné)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá