Hét év fegyházat kapott a Nagylaknál próbálkozó kábítószercsempész

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt P. K. I.  görög állampolgár ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés és 7 év Magyarország területéről történő kiutasítás lett. 

2014. április 15-én este 9:15 óra körül időben a vádlott a saját VW Passat személygépkocsijával belépésre jelentkezett Romániából Magyarország területére a nagylaki határrendészeti kirendeltségen. A beléptetést végző határőrnek gyanússá vált a vádlott által vezetett autó, ezért ezt jelezte is a kábítószer-kereső kutyával szolgálatot végző kollégájának. Mivel a kábítószer-kereső kutya pozitív jelzést adott, a gépjárművel félreállították, és elrendelték tételes átvizsgálását.

A vizsgálat során előkerült a gépjármű jobb és baloldali hátsó ülés háttámlájába rejtett 8 csomag, a bal oldali ülés üléslapjába elrejtett 2 csomag, a pótkereket rejtő teknő utólagosan dupla falúvá alakított részéből 9 csomag, az autó hátsó lökhárítója mögé rejtett további 9 csomag, a csomagtartó ajtajának kárpitja mögül 2 csomag, míg a kesztyűtartó háta mögé rejtve 1 csomag – összesen 31.585 gramm bruttó, 27.095 gramm nettó tömegű kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmazó kábítószer.

A vádlott által így behozott kábítószer totál THC tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 309%-a, azaz mintegy 3,1-szerese.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

(Szegedi Törvényszék sajtóosztály, fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá