Örülnek az egyetemisták: átadták a Bursa ösztöndíjakat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Nem túl szerencsés időpontban, de kedden tizenhat órától ünnepélyes keretek között köszöntötték a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer nyertes pályázóit. A városháza dísztermében 184 nevet olvastak fel, ennek nagy része személyesen jelen is volt a felsőoktatási hallgatók közül.

12247117 53609686

A makói önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma öt-öt ezer forintot ad havonta tíz hónapon keresztül a helyi egyetemistáknak, főiskolásoknak. – A jövő Makója megbecsül titeket, méltóak vagytok az állam és a város támogatására – köszöntötte a jelenlévőket Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Borók Zsuzsanna Szegeden tanul programtervező informatikusnak. A támogatásnak már megvan a sorsa: – Elég lesz a bérletre, a helyi járatos bérletre is és könyvekre is – sorolta. A szorgalmi időszaknak vége, így a vizsgáit úgy szervezte, hogy az ünnepséggel ne ütközzön.

– Hallottam, hogy egy jelképes összeggel támogatják a makói hallgatókat, ezért úgy döntöttem, hogy beadom a pályázatom, szerencsére el is fogadták – mesélte Lapu Gábor, aki szintén a megyeszékhelyre jár egyetemre pénzügy és számvitel szakra. Egyelőre nem tudja, hogy mire költi a pénzt, a délutánja pedig szabad volt, így el tudott jönni.

Az ünnepségről levélben és e-mailen is értesítettek a nyerteseket.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá