Kilenc évet kapott a battonyai erőszakoló

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a szexuális erőszak bűntette miatt J. Kálmán ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét. Így a nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében bűnösnek talált vádlott jogerős büntetése 9 év fegyház és 9 év közügyektől eltiltás lett. 

A bűncselekményről

J. Kálmán vádlott 1998-től 2014-ig szerelmi viszonyt folytatott egy battonyai asszonnyal, ugyanakkor együtt lakott házastársával Battonyán. A vádlott ebben az időszakban napi rendszerességgel látogatta az asszonyt, és annak lányát, aki enyhe fokú értelmi fogyatékosságban szenved. A vádlott a sértettet saját lányának tekintette, ahogy a sértett is apjaként nézett a vádlottra. A vádlott és az asszony a lányt születésénél fogva közösen nevelte.

A vádlott házasságából született lánya 2014. április 21-én húsvét alkalmából vendégségbe hívta magához az általa is jól ismert sértettet, aki este 9 óra körül meg is érkezett. A nap közben italozó vádlott ekkor már szintén a házban volt, és az este folyamán tovább italozott.

A vádlott és a sértett a vendégségből április 22-én éjjel indult haza, amikor egy sarokhoz érve a vádlott a sértetthez fordult, és durva szavakkal azt kérdezte tőle, hogy lefeküdne-e vele. A sértett ezt megtagadta, de a férfi megragadta a lányt, és egy közeli lakatlan ingatlan udvarára, majd onnan egy nyílászárókkal nem rendelkező épületbe húzta azért, hogy közösüljön vele. A sértett próbált menekülni ebből a helyzetből, de nem sikerült neki.

A vádlott súlyosan szeméremsértő cselekményeket követett el, majd amikor a szorítása enyhülni kezdett, a lány a közelben lévő lakásukra szaladt. A vádlott a sértettet szintén futva követte, és azt kiabálta neki, hogy az anyjának ne mondjon el semmit, mert ellenkező esetben elhagyja őket és „éhen fognak dögleni”. A vádlott ezt követően bekísérte a lányt a házba, ahol közölte vele, hogy másnap józanul a kazánházba folytatja, amit elkezdett.

Miután a vádlott távozott, a sértett azonnal az anyja tudomásra hozta a történteket, aki még azon az éjjelen bejelentést tett a Battonyai Rendőrkapitányságon.

A vádlott a büntetőeljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

(Szegedi Ítélőtábla sajtóosztály)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá