Aranyminősítéssel zárta az évet a MENYUKE

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Karácsonyi ünnepség keretében megtartotta idei utolsó klubnapját a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Egyesülete. A társaság remek időszakot tudhat magáénak, hiszen az idei Népek tánca, népek zenéje versenyen aranyminősítést szereztek. 

82622196 30963029

Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd makói óvodások adtak műsort, volt közös éneklés, végül beszélgetéssel búcsúztatták 2015-öt a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Egyesületének tagjai csütörtök délután.

Az egyesület életében az idei év legnagyobb eredménye az V. Népek tánca, népek zenéje verseny eredménye, ahol népi játék kategóriában aranyminősítést kaptak. Az elődöntő Makón, a középdöntő Gyulán, a döntő pedig Harkányban volt. A Górétöltögető című játékban tizenegy fő kapott szerepet. – Közöttük van pár külsős is. A darabot Gáspárovics Mária írta, a Bárdos-házaspár pedig citerán működött közre – tudtuk meg Szekeres Mihálynétól, az egyesület elnökétől.

12474255
Harkányban

Összesen kilencvenkilenc produkciót adtak elő több kategóriába. – Szép előadások voltak és kemény szakmai zsűri – tette hozzá.

A MENYUKE jövőre tovább folytatná a közhasznú tevékenységét. Többek között kézműves díszeket készítenek, szabadidősport rendezvényeket tartanak és folytatják a hagyományőrzést a népi játékokkal.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá