Ez történt 2015-ben – Április

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Lassan itt az év vége. Portálunk december 31-ig felidézi a legfontosabb eseményeket, történéseket, amelyek Makón és a térségben történtek. Sorozatunk negyedik részében áprilist vesszük górcső alá. 

44251575

Felmentették a gyepmestert

A Makói Járásbíróság felmentette a volt makói gyepmestert az állatkínzás vádja alól.

D. A.-t azzal gyanúsította az ügyészség, hogy 2012. szeptember és 2012. október között – pontosan meg nem határozható időközönként és időpontokban – indokolatlanul bántalmazott a makói gyepmesteri telepen elhelyezett kutyák közül legalább ötöt úgy, hogy az állatokat közvetlen közelről fejbe lőtte egy, a nyomozás során be nem azonosított lőfegyverrel.

A bíróság úgy ítélte meg, a tetemek hiányában nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy a kutyák lőtt seb miatt pusztultak el, illetve hogy a vádlottat az állatok elpusztulásáért felelősség terheli-e. A vádlott következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését, és ezt a meghallgatott tanúk vallomásai, a beszerzett szakvélemények nem tudták érdemben cáfolni.

Az ügyész az ítélet kihirdetésekor 3 nap gondolkodási időt kért, ám nem éltek vele így D. A.-t jogerősen felmentették a vád alól.

(fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares