Diákparlament: itt vannak az időközi eredmények

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Aki nem vett részt a Független Diákparlament (FDP) őszi alakuló plenáris ülésén, nem küldtek helyettest, és nem is tudták igazolni távollétüket, elvesztették mandátumukat – az így megüresedett helyekre a Diákparlament időközi választást írt ki, amelynek hétfő este született meg az eredménye. Az online voksolást követően 13 új taggal bővült a diák érdekképviselet. 

Dél-Alföld – Diákok

Itt három helyre négy jelölt volt, alább olvashatóak a bekerült diákok nevei.

82860944

Hallgatók, vidék

Itt mindössze egy hely ürült meg, ám arra is két jelentkező volt. Akár egy egyértelmű döntésre is számíthattunk volna, de valójában szoros volt a mezőny.

31191655

Szülők

Itt nincsen város és vidék, csak egy kategória, ahol is bár igen aránytalanul oszlottak el a szavazatok mind a két jelölt szerzett mandátumot.

88559381

A fővárosi, illetve a többi régió voksainak megoszlása a Diákparlament oldalán megtekinthető. Az így újonnan csatlakozott képviselők bekapcsolódnak a nyolc bizottság munkájába a március 18-20. között tartandó tavaszi plenáris ülésig. Az FDP munkájáról további cikkeket itt talál.

(hírkút.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá