A doni hősökre emlékezett a Jobbik

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A Jobbik Makói Ifjúsági Tagozata csendes gyertyagyújtással emlékezett a második világháborús emlékműnél ma este. Hetvenhárom évvel ezelőtt magyar katonák idegen földön, idegen érdekekért adták életüket.

DSCN0358

A Jobbik Ifjúsági Tagozata kiemelten fontosnak tartja a nemzeti ünnepekre és jeles eseményekre való megemlékezést; így kerülhetett sor a kedd esti gyertyagyújtásra. A doni katasztrófában nagyapáink, dédapáink által mindannyian érintettek vagyunk, ezért kell rá emlékeznünk.

Német nyomásra 1942 nyarára 200 ezer magyar katona vonult a szovjet-német frontra, ahol egy 200 kilométeres szakaszt védtek. 1943. január 12-én indult meg a Vörös Hadsereg és pár nap múlva össze is roppant a frontvonal. A mínusz 30-35 fokban százezer honfitársunk esett el.

DSCN0362

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá