Fáradtak, kimerültek a pedagógusok (is)

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Rengeteg a panasz a tanároktól, de nem a gyerekre, vagy a munkára, hanem, hogy sok az adminisztráció, alulfinanszírozott az oktatás – mondta portálunknak adott interjújában egy már nem aktív pedagógus. Bár már nem dolgozik iskolában, sok barátja, rokona tanít szerte az országban, ezért számos problémával tisztában van.

Az elmúlt évek folyamán többször olvashattuk a sajtóban, hogy béremelést kaptak a tanárok. A névtelenséget kérő interjúalanyuk szerint ezzel nincs önmagában nincs gond, viszont a felesleges adminisztráció, minősítések írása a tanítás rovására megy, sok az otthoni munka. – Egy anyuka mesélte, hogy a kisgyermeke éjszakára elkéri a ruháját, hogy legalább az illatát érezze – mondta a nyugdíjas pedagógus.

Szerinte nem a fizetésemelés lenne a lényeg, hanem az iskolák finanszírozásán kellene javítani.

Úgy érzi, a diákoknak is nehéz. – 15-16 óra előtt nem jutnak meleg ételhez, azt is kapkodva kell megenniük. Sok a tananyag, otthon sokat kell tanulni, emiatt későn fekszenek. Hogy tudjon figyelni így másnap? – teszi fel a költői kérdést.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá