Új tűzvédelmi házirend a társasházakban

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló rendelet értelmében 2016. január elsejétől a társasházakat érintő új rendelkezések léptek életbe.

Ezek alapján a háromszintesnél magasabb és tíznél több lakó- és üdülőegységet magában foglaló épületben, épületrészben a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke, ezek hiányában az épület, épületrész tulajdonosa köteles:

  • írásban kidolgozni a tűzjelzés tartalmi követelményeit, az alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység szabályait, a tárolásra vonatkozó előírásokat, a nyílt láng használatára és a dohányzásra vonatkozó korlátozásokat, a tüzelő- és fűtőberendezések, továbbá az elektromos berendezések használatának előírásait, a tűzoltási felvonulási területre vonatkozó szabályokat, a lakók, illetve az ott-tartózkodók riasztásának és menekülésének lehetséges módozatait, a tűzvédelmet biztosító eszközök, berendezések használatára vonatkozó előírásokat, valamint
  • gondoskodni ezek megismertetéséről, megtartásáról és megtartatásáról.

Fontos tudni, hogy ez nem új előírás, hiszen ez a kötelezettséget korábban kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat is rögzítette.

A rendelet értelmében a tűzvédelmi használati szabályok kidolgozását legkésőbb 2016. március 31-ig kell végrehajtani, illetve pontosítani.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá