Felfüggesztették a tanárt, aki cigányviccekkel kiegészített feladatsort osztott ki

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

„Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!” „Hogy szólítják az öltönyös cigányt? Kérem, a vádlott álljon fel!”

Ez a két ősrégi cigányvicc szerepelt a Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium Generale nevű intézmény egyik feladatsorának alján különösebb indok nélkül, írta a Népszabadság.

kep_9

A lap megkereste az intézményt, akinek munkatársa megdöbbent a dolgon, de azt mondta, most nem tudnak reagálni, mert az egész  vezetőségük elment síelni.

Az újságnak aztán Facebook-üzenetben mégis reagáltak, melyben azt írják, szöges ellentétben áll értékeikkel bármiféle rasszista gondolat, viselkedés, megnyilvánulás, ők az esélyegyenlőségért küzdenek nap mint nap, ezért azonnal belső vizsgálatot rendelnek el.

Később Facebookon tettek közzé egy közleményt, melyben azt írják, teljes mértékben megdöbbenve vették tudomásul, hogy januárban az egyik felkészítésben résztvevő hallgató rasszista vicceket közölt egy általa kinyomtatott matematika feladatsorban, az érintett tanárt, aki a feladatsort kiosztotta, pedig azonnali hatállyal felfüggesztették.

Az ügyben a Corvinus Egyetem rektora is vizsgálatot rendelt el, és nyomatékosan kérték a Studium Generale szervezetet, hogy fokozottan ügyeljen a vizsgasorok ellenőrzésére és tegyen meg mindent, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá