Kezdődik? Migránsokat fogtak el a Maros-hídnál

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Tíz fős migránscsoportot fogtak a kiszombori határrendészek tegnap kora reggel a Maros-hídon – ilyesmire az utóbbi hetekben nem volt példa – írja a Délmagyarország. A lap szerint a faluban egyelőre nem jellemző az illegális bevándorlók felbukkanása.

A járőrök tíz, Srí Lankáról érkezett illegális bevándorlót fogtak el. Már korábban is lehetett hallani híreket, mely szerint migránsok bukkantak fel Makón, de ezeket hivatalosan nem erősítették meg.

Az, hogy a déli határ lezárását követően előbb-utóbb a kerítést megkerülve, Románia felől is próbálkozhatnak belépni Magyarországra a határsértők, régóta beszédtéma. Lázár János kancelláriaminiszter, a térség országgyűlési képviselője novemberben jelentette be, hogy ha szükség lesz rá, a kormány kész kerítést építeni a magyar–román határszakaszon is.

A megyei napilapnak nyilatkozó polgárőr, Farkas László nem találkozott még illegális határátlépőkkel. Bár megjegyezte: a felesége egy boltban dolgozik, ahol egy hónapja már szolgált ki egy gyanús külsejű férfit.

A zomboriak biztonságérzetéhez minden bizonnyal hozzájárul, hogy ősz óta az egykori Rónay-kastély udvarán, ideiglenes konténerekben katonák állomásoznak. Úgy tudni, itt őrzik a kerítés építéséhez szükséges anyagokat.

(Délmagyarország nyomán, fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá