Ezek valósulhatnak meg Magyarcsanádon, Maroslelén, Nagyéren, Nagylakon és Pitvaroson

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A január 11-el kezdődő héten Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Weszely Tamás, a Csongrád Megyei Fejlesztő Kft. ügyvezetője, Mágori András (Fidesz) és dr. Kiss Attila (Jobbik) megyei képviselők találkoztak a térség polgármestereivel, hogy megtárgyalják a következő időszak fejlesztéseit. Sorozatunk harmadik részében a jobbikos képviselő ismerteti Magyarcsanád, Maroslele, Nagyér, Nagylak és Pitvaros terveit.

Untitled_01798_kisebb

Magyarcsanád

– A településnek új, fiatal polgármestere van, akinek vannak elképzelései – jellemezte Farkas Jánost a jobbikos képviselő. Magyarcsanádon a régi honvédségi épületből idősek otthonát alakítanának ki, de valószínű, hogy csak a megyei pénzek egy részéből kapnának rá forrást. Ezen kívül felújítanák az önkormányzati és a szociális ingatlanokat, a konyhát, valamint Bökényen tájházat létesítenének.

Maroslele

Megyei forrásból egy nagy kerékpárút projekt lesz, méghozzá a Makó-Maroslele-Vásárhely útvonalon. Mindhárom település a saját közigazgatási határáig építi majd meg a 35 kilométer hosszú, 1,5 milliárdos utat. A községben 112 millió forintból ipari területet alakítanak ki, ahol a közművesítés mellett csarnokok is épülhetnek.

Nagyér

A turistaház elkészült, most már felújítanák az önkormányzati épületeket és óvodát, alternatív energiaforrásokkal is ellátnák.

Nagylak

– Ez a megbeszélés öt percig tartott, Gyarmati úr határozottan kijelentette, hogy ő két programba vágna bele – árulta el dr. Kiss Attila. A határközségben 10 millió forintért egy vasúti jelzőrendszert építenének ki, hogy az idősek könnyebben át tudjanak kelni az úton, hiszen Nagylakot kettészeli a vasút, ám sorompó és lámpa sincs kihelyezve. Ezen kívül felújítanák az önkormányzati létesítményeket.

Pitvaros

– Egy hihetetlen agilis polgármester van Pitvaroson, rengeteg ötlete van. Megyei szinten élen jár az alternatív energiák felhasználásával – mondta a jobbikos képviselő Radó Tiborról. A község év végén 100 millió forintot kapott a kormánytól, hogy egy egészségházat alakítson ki, ebbe szeretnék majd az ellátókat integrálni. A településvezető fantáziáját mi sem jellemzi jobban, minthogy cukrot szeretne előállítani kettes típusú diabéteszeseknek, – melléktermékként, – a 80 hektáros víztározónál, ezzel is fellendítené az ipart és a kereskedelmet Pitvaroson.

A dr. Kiss Attilával készült interjú első részét itt, második részét pedig itt olvashatja el.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares