Édesapja nyomdokaiba lépne Bány Bence

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Az első osztályú utánpótlás bajnokságban szereplő gyulai Grosics Labdarúgó Akadémia szerződtette a makói Bány Bencét. A 16 éves sportoló úgy érzi, itt az ideje, hogy megmutassa, továbbviszi a Bány nevet. Ismert: édesapja Tamás, aki már több mint tíz éve erősíti a Makót és az NB2-ben bronzérmet szerző csapat egyik alapembere volt.

Bence kilenc éve rúgja a bőrt, eredetileg középpályás, de Pakson (a 2014/15-ös szezonban) és a MUFC U15-nél belső védő volt. Mint fogalmazott: a legfontosabb, hogy játsszon, ha kell, akkor lesz védő, vagy akár csatár.

10945047_400476830126496_4397520793227480068_nA 2015-ös Givaudan-kupán, alsó sorban középen

Úgy látja, város és foci szempontjából teljesen más Makó és Gyula. A békés megyei településen komolyabb a háttér és az elvárás, de itt sincsenek sokkal lemaradva. – Apukám sokat segített, hogy idáig eljussak, ő a példaképem és ő is marad. Sokat szánt rám, most már nekem is adnom kell visszafelé – jelentette ki.

Az újdonsült gyulai futballista reméli, hogy sikeres jövő áll előtte, a focira alapozza a jövőjét: szeretne NB2-ben vagy NB1-ben játszani, közben sportedzői képesítést szerezni, majd később sportmenedzser vagy profi edző lenne. – Szeretném megköszönni trénereim támogatását, így Botlik Róbertét, Brakszatórisz Andrásét, Frank Csabáét és édesapámét és persze szorítok, hogy a makói utánpótlás fejlődjön tovább – zárta gondolait.

A Grosics Labdarúgó Akadémia február végén kezdi az alsóház küzdelmeit az első osztályban, Bány Bencével a fedélzeten.

(fotók: facebook)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá